top of page

Bundan birkaç yıl önce, 1 USD’ lik bir malzemeyi dünyanın diğer ucundan yaklaşık 2-3 gün içinde ücretsiz kapımıza teslim edeceklerini söyleseler herhalde gülerdik. Şimdi yine gülüyoruz ancak bu kez o 1 USD’lik paket elimizde oluyor. :) 

Dünya ticaretinin bu denli globalleşmesi pek çok fırsatla birlikte riski de beraberinde getiriyor, artık her ürün ulaşılabilir , her fiyat karşılaştırılabilir, ancak her ülkenin çalışma sistemi aynı değil! Yani her şey çok kolay ama önemli detayları gözden kaçırdığınızda işler ummadığınız kadar zorlaşabiliyor.  

Uygun maliyetle yurtdışından ürün ithal etmeyi hayal ederken, ön araştırması iyi yapılamadığı için sonradan eklenen gümrük vergileri, etiketi veya evrakları doğru olmadığı için gümrüğe terk edilmek zorunda kalınan bedeli tedarikçiye ödenmiş malzemeler,  düşük maliyet odaklı olduğu için tercih edilen ancak bir daha bulunamayan adeta sırra kadem basan tedarikçiler ve daha niceleri... Mutlaka çevrenizde sizin de duyduğunuz buna benzer gerçek hayat hikayeleri mevcuttur.

İhracat ise başlı başına uzmanlık isteyen bir konu.  Hedef pazar araştırmasının önem arz ettiği, yurtdışı ile kurulacak ilişkilerin bir sonraki siparişler için temel oluşturduğu, ödeme ve teslim şekillerine hakim olmanın ihracat süreç akışını derinden etkilediği kapsamlı bir süreç. 

Ülkemizde ihracatın nitelikli yapılmamasındaki temel konu maalesef KOBİ'lerin çoğunda karşılaşılan hedef pazarlara ulaşma konusunda bilgi eksikliği, nitelikli personel bulamama, dış ticaret için oldukça önemli bir konu olan ödeme / teslim şekilleri konusundaki yetersiz bilgi, bir an önce satış yapma telaşı ile yapılan hatalar, mevzuata hakim olmama gibi durumlar sebebiyle üretici bir çok KOBİ değerlerini yurtdışına ulaştıramıyor.

Bununla beraber ;  ülkeler arası politikalardan etkilenen gümrük kanunları, değişen dünya standartlarına göre güncellenen direktifler, gümrük kanunundaki revizyonlar,  CE işaretli ürünlerin ithalatında dikkat edilmesi gereken noktalar, tüm dünyanın üretimini kaydırdığı ülke olan Çin'den yapılan ithalatlarda yaşanan sıkıntılar, yasaklı ithal ürünlerin neler olduğu, GTİP kodlarına göre sınıflandırılan ürünlerin ithalat/ihracatında istenen belge ve bilgiler, nakliyeci kaynaklı sıkıntılar gibi günlük hayatta sıklıkla karşımıza çıkan konular ithalat ve ihracatın uzmanlık isteyen ve titizlikle takip edilmesi gereken bir operasyon olduğunu bir kez daha hatırlatıyor.  

İthalat / İhracat operasyonu ; önem ve aciliyet çerçevesinde, ürün gereklilikleri, standartları, ödeme koşulları, belge içerikleri, ambalaj zorunlulukları, nakliye seçimleri, vergi muafiyetleri gibi birçok değişken barındırıyor içinde, üstelik hepsinin senkronize şekilde kontrollü olarak ilerlemesi gerekiyor ki, işleriniz aksamasın. İşte tam da bu noktada EASIMEX devreye giriyor ve sahip olduğu dış ticaret bilgi birikimi ve deneyimli kadrosuyla sorunsuz ilerleyen bir ithalat / ihracat hizmeti  sunuyor.

EASIMEX olarak ;

 

  • KOLAY İTHALAT  hizmetimizle yeni ithalata başlayacak olan veya hali hazırda ithalat yapan müşterilerimize, ithalat süreçlerini daha az maliyetle sorunsuz şekilde yönetmelerine olanak tanıyor veya kendi bünyesinde ithalat sürecini devam ettirmek isteyen müşterilerimize süreçlerini geliştirebilmeleri için danışmanlık hizmeti sunuyoruz. 
     

  • KOLAY İHRACAT  hizmetimizle ise ürettiği ürünleri yurtdışına pazarlamak isteyen, hedef pazarların araştırılması konusunda destek arayan, yurtdışı yazışmalarının yapılması, numune gönderimi, klasik ihracat ve ETGB ihracat yapmak isteyen veya hali hazırda ihracat yapan müşterilerimize, ihracat süreçlerini daha az maliyetle sorunsuz şekilde yönetmelerine olanak tanıyor veya kendi bünyesinde ihracat sürecini devam ettirmek isteyen müşterilerimize süreçlerini geliştirebilmeleri için danışmanlık hizmeti sunuyoruz. 

ithalat

EASIMEX,  KOBİ'lerin dış ticaret konusunda desteklenmesi gerektiğini düşünen bir anlayışla , 2005'den beri bu alanda çalışan ve dış ticaret deneyimine sahip olan Çiçek Göksu G. tarafından kuruldu.

  #kolayithalat  #kolayihracat #çinithalat #tse #gümrük #ce #atr #dahildeişlemerejimi #easimex

Cicek Goksu
Çiçek Göksu G.
Kurucu

2001 yılında çalışma hayatına proje taahhüt firmasında Satış görevi ile başladı. Bilişim sektörüne geçiş yaparak, Microsoft ürün satış  görevlerinde çalıştı.  Çalışma hayatına devam ederken sürdürdüğü yüksek öğrenimini 2003 yılında Ekonomi bölümünden mezun olarak tamamladı. 2004 yılında Toplam Kalite Yönetimi ve İç Denetçilik eğitimi aldı. Medikal sektörde Kalite Yöneticisi olarak çalıştığı firmanın ISO 9001 sistem kurulumunu tamamladı ve belgelendirilme aşamasında aktif rol aldı. 2005 yılı ve sonrasında  kuruluş aşamasından itibaren görev aldığı firmalarda İdari İşler, Finans ve Dış Ticaret & Satınalma bölümlerinin yönetiminde görev aldı.  2009 yılında İşletme Yüksek Lisansını tamamladı. Yüksek lisans tezini  "Kobilerde Yatırım Kararı Alma Süreci ve Bu Süreci Etkileyen Temel Faktörler"  üzerine hazırladı.
 

Son 13 yıldır dış ticaret konusunda Avrupa ve Uzakdoğu bölgelerinden farklı ürünlerin tedarik ve lojistik zincirini yönetiyor. Türkiye'deki Kobilerin ekonomik olarak güçlenebilmesi ve ülke ekonomisine sağlayacakları faydanın artması için yurtdışı pazarlara açılmanın , küresel rekabet ortamında artık zorunluluk olduğuna inanıyor ve Kobilerin bu konuda desteklenmesi gerektiğini düşünüyor.

 

18 yıllık çalışma hayatında, Kobilerle ilgili edindiği bilgi ve deneyimler ile  Türkiye'deki Kobilere katkı sağlama fikrini Akredite Kobi Danışmanı olarak hayata geçirdi. Akredite Kobi Danışmanları Derneği üyesi olarak dernek projelerinde gönüllü olarak görev aldı. Dış Ticaret Operasyon Yönetimi , Dahilde İşleme Rejimi ile İthalat/İhracatYatırım Teşvik Belgesi , Devlet destek ve hibeleri  konularında hizmet veriyor. 
 

Dış Ticaret Operasyon sürecinin dikkat, özen, sabır, disiplin  ve  ince detaylarla ilgili bilgi gerektirdiğine ve  bu yönü ile insanı sürekli zinde tuttuğuna inanıyor. İşini severek ve güleryüzle yapmanın işleri ayrıca kolaylaştırdığını düşünüyor. :)

Çapa 1
bottom of page